tisdag 1 juni 2010

Första inskolningsdagen

Redan i hallen blir lillasyster uppvaktad av den yngste pojken på avdelningen, R, som definitivt tycks bli hennes vapendragare i bus och rymningsförsök.
Timmen går snabbt som en blixt; Pydden springer. Och springer. Och springer. Tätt följd av R, som ägnade sin inskolning för en tid sedan åt samma sak. Skönt för en lätt oroad moder att se att de där månaderna gör något med mognaden och förnuftet.
Och jag blir själaglad åt det lilla, men tydligt välkomnande; platsen i kapprummet, lådan för teckningarna, namnet på stolen och klädnypan för information på klädstrecket. Hon är välkommen och alla är glada åt att hon börjar! Sånt gör att rörda tårar springer fram i ögonen på mamman, som inte ser mycket av sin Pydd under sessionen.
Pydden är frigjord, full av spring och möjliga upptåg och samtidigt mycket bestämd med vad hon vill göra och inte göra.
Storebror tog det hela lugnt. Brydde sig inte mycket om min potentiella närvaro på hans arbetsplats och ägnade sig åt sitt.
Och nu sover lilla Pydd gott efter maten och jag fixar bilder till trygghetsboken.

5 kommentarer:

  1. Jaha? Kan man börja på dagis såhär i juni? Skönt att det gick bra och att ni kände er välkomna! Det är jätteviktigt!

    SvaraRadera
  2. spännande att höra om inskolningen, verkar gå riktigt bra också, skönt! Vi skolar in Siri i mitten av augusti och jag är riktigt osäker på hur det kommer att gå eftersom hon är inne i en extrem fas av separationsångest just nu. Visserligen verkar det vara en del av hennes personlighet för hon har varit såhär sedan hon föddes, mer eller mindre.

    SvaraRadera
  3. Magda.nu: Jovisst kan man det. Vi hade 1 juni som behovsdatum och vi upplevde att det var bättre än augusti eftersom augusti är så extremt packad med jobb för oss båda... Och, ja, åh så skönt att det känns bra!

    Yogamamma: Ja, det verkar - peppar, peppar - gå ganska smidigt än så länge.
    Augusti är än så länge lååångt borta;). Mycket kan ju faktiskt hända tills dess!

    SvaraRadera
  4. Så skönt! Och så fint det där, välkomnandet. Självklart på ett sätt men fint och behövligt. Vi kör också i augusti, hoppas det blir bra, men det blir det nog. Kram

    SvaraRadera
  5. Anna ser dej: Det blir garanterat bra! Jag tror verkligen att det hjälper att ha gjort det en gång tidigare och att ha all dagiserfarenhet. Jag njuter! Kram!

    SvaraRadera