fredag 11 mars 2011

Och efter en så tröttande vecka...

...är det mycket vilsamt att sitta med en spinnande kattunge i knäet, dricka lite vin och höra barnen skratta med sin pappa i köket. Då kan man stilla be om nya chanser att vara en bra förälder - gärna imorgon redan - när man tankat lite energi för sig själv och tänkt att "det kommer inte alltid vara så här".

5 kommentarer:

  1. åh, en spinnande katt. Får mig att sakna mina katter. Jag tvingades avliva den första sommaren 2005 och den andra vintern 2009. Mina fina!
    Får mig att längta efter en ny kattunge. Eller kanske en hundvalp. Finns planer, men än så länge är det bara drömmar

    SvaraRadera
  2. Det låter fint. Men för övrigt tycker jag faktiskt att man ÄR en bra förälder om man tar allvarligt på att ens barn beter sig illa.

    SvaraRadera
  3. Det är en bra tanke, att få en ny chans att vara en bra förälder. Även om jag håller med om ovanstående: man är en bra förälder om man tar tag i de dåliga mönster man ser att ens barn är på väg mot. Kramar o hoppas ni får en fin skön helg tillsammans

    SvaraRadera
  4. Det låter underbart med en spinnande kattunge i knät, vilken lycka! Och annars håller jag med de andra här ovan angående föräldraskapet. För övrigt är jag övertygad om att du är en alldeles fantastisk förälder även de dagar du känner dig som motsatsen!

    SvaraRadera
  5. Yogamamma: Spinnande katter är oslagbara stressreducerare (näst efter träning och vin, kanske;)). Vi har försökt göra barnen delaktiga den här gången. Det går lite väl bra, kanske, men den där första hysterin lägger sig nog snart...

    Akan-Kakan: Jo, jag tycker ju det också, det är bara så jobbigt när man förlorar kontrollen så där och plötsligt blir mer barn än sina egna barn... Men det är väldigt skönt att du säger det!

    Anna ser dej: Visst ska man ta tag i mönster; inte minst när man kan räkna ut att de kommer leda till otrevligheter framöver! Och jag är nästan lite väl bra på att sätta ihop scenarier jag inte vill hamna i så småningom. Hoppas att ni hade en fin helg, ni också! Kramar!

    All is pretty: Ja, så skönt och som jag längtat! Och tack, så mycket - det värmer så! Stor kram till dig!

    SvaraRadera