fredag 9 september 2011

Dålig timing

För första gången lät vi en av Rubinens dagiskompisar följa med hem för att leka efter dagis idag. Det gick otippat smidigt att ta sig till lekplatsen och att äta mellanmål tillsammans.
Men.
När skorna och strumporna åkte av och fötterna badades i en smutsig vattenpöl medan jag råkade träffa på en bekant som behövde prata, fick vi bege oss hemåt.
Pydd hade dessutom ont i magen som gradvis förvärrades och när vi väl kom hem visade sig att hon har feber. Hög. Under tiden som detta konstaterades demolerade pojkarna lägenheten och jag lyckades förstöra en ram när jag försökte blockera en dörr som de envisades med att rycka upp trots mina protester.
Nu är vi äntligen rätt antal, jag har hållit en oerhört agiterad predikan till Rubinen över vikten av att tala sanning och Pydd sitter avklädd och äter piggelin för att kyla ned sig något.
Det positiva med helgsjuka barn är att slippa vab. Speciellt i den hysteri som är min september. Och oktober. Det finns helt enkelt ingen annan utväg för någon sjukdomstid än helgen.

4 kommentarer:

  1. Vilken eftermiddag! Hoppas att det räcker med en helg så alla blir friska, man kan bli så otroligt stressad av vab när det är massor på ens arbete!

    SvaraRadera
  2. Puh! Blir lite matt bara av att läsa om det... Hoppas lugnet lägrat sig och att alla är friska. Kramar

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna för friska barn. Själv lät jag en frisk fyraåring vara hemma från förskolan för att jag behövde en lugn dag. VAB ifrågasätter igen...

    SvaraRadera
  4. Librarybeth: Tja, den var ganska ansträngande och jag kommer nog - bränd av erfarenheten - vänta ett tag innan just detta lilla gossebarn får följa med hem...
    Och visst stressar sjukdom vansinnigt mycket när det karusellåks i kalendern. Det går liksom bara inte. Och ändå måste det ju det...

    annika: Helt klart bättre och redan bättre på lördagen, men, fy, vilken månad det här har varit sedan jobbstart! Med det här tempot är det svårt att se hur det ska hålla till jul... Kramar

    kominken: Tack! Nej, så är det ju. VAB kan vara bra att ta till när det är väl mycket i rörelse. Bra tanke, för övrigt..;)

    SvaraRadera