fredag 30 oktober 2009

Principfast

Igår hade jag den fjärde och sista kampen om kläderna för veckan i förhållande till dagislämning på ett tag. Nästa vecka blir det nya takter. Maken får ta över påklädning på morgonen och Rubinen får snällt vänta, halvt påklädd, på avgång en halvtimma eller så. Det kan tyckas larvigt. Ja, jag tycker själv att det känns larvigt när jag sitter här och skriver och tänker att "så där illa kan det ju bara inte vara?!". Men, jo. Igår grät jag när jag var klar med processen. Den hade tagit en halvtimma och alla var vi skakade och sargade på väg till dagis, även Pydd som befunnit sig mitt i tumultet. Suck. Hur länge ska vi behöva hålla på så här?
Även eftermiddagens påklädning vid hämtning blev en kamp. Pydd får vid de här tillfällena sitta inne på avdelningen och leka. Ganska skönt, faktiskt.
Och jag har faktiskt försökt allt. Nu gäller det bara att vänta ut tiden och kanske, kanske få hoppas på att ny påklädare vänder trenden.

6 kommentarer:

  1. Usch, stackare, stackars er allihop! Jag hade en sån där dust igår och i veckan som var. Det är så jäkla jobbigt och precis som du skriver: man känner sig skakad och söndertrasad efteråt. Jag tycker det låter som en bra plan att ha R färdigklädd även om det är en stund kvar till avgång. För det sliter på alla som måste vara med... Hoppas det blir bättre snart för er! Kram till dig

    SvaraRadera
  2. Anna ser dej: Ja, just nu är det ganska trist med trotset faktiskt. Det tar så mycket energi från vardagen och det är så himla tråkigt att vara så arg så mycket. Jag gissar att det är så även för Rubinen. Tack för peppen; den behövs! Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Hur har det gått med den nya regimen?

    SvaraRadera
  4. mellanbarnet: Jo, helt klart att föredra. Morgnarna blir ju lite varma... Men, hellre varm än arg. Dagishämtet med påklädning är dock fortfarande i en klass för sig. Nu när lillasyster dessutom kryper iväg och suger på gummistövlar, blir det ju inte direkt roligare. Jag LÄNGTAR tills jag börjar jobba och hämtet blir makens.

    SvaraRadera
  5. Vad bra att det funkar bättre på morgnarna iallafall! Jag insåg just att vårt dagis rutiner med både hämtning och lämning ute har sina fördelar... (dvs, de är redan påklädda när man kommer).

    SvaraRadera
  6. mellanbarnet: JA! Det är ju en helt ljuvlig rutin. Då behöver man aldrig i offentligheten sitta på sitt barn för att klä det...

    SvaraRadera