torsdag 12 november 2009

Tryggande BVC

Det finns såklart oändligt mycket åsikter om bvc. I allmänhet och på det egna, lokala och personliga planet.

Från allra första hembesöket, när Rubinen var alldeles purfärsk, till dagens öppna-mottagningsbesök med Pydd, har jag trivts och känt mig trygg med "min" bvc-sköterska. Hon är helt enkelt precis den jag behöver.

Som oftast handlade dagens samtal inte om närvarande Pydd, utan om frånvarande Rubin. När Pydds längd (74 cm) och vikt (9890 g) avhandlats, lättade jag mitt hjärta.
Om trotset. Om vredesutbrotten. Om känslan av att inte räcka till, inte göra rätt, vara felande länken. Om oron att allt inte är "normalt" i vardagsröran. Om olikheterna mellan barnen, som absolut inte handlar om kön.
Och även idag lyckades bästa A lugna mig, stötta mig, ge mig råd och bekräfta mig som förälder. Efter gårdagens hejdlösa 800-meters-hemresa från lekplatsen med Rubinen till fots i mörker och regn efter att jag totalt misslyckats med att få ner honom i vagnen, efter slag och bitförsök, hårdragning, sparkar och nyp, ja, då kan även den mest trygga behöva en bvc-A.

Och, ja, allt är ju förstås normalt om än EN sorts normalitet.

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att du fick lugn och pepp från BVC! Kan tänka mig att det var välbehövligt.

    Vilken stor Pydd du har! Lillan är 71 och väger 8,8 och jag tycker att hon är en rätt stadig tjej ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Så himla skönt! Inte minst om man behöver prata om annat än vikt och längd när det inte är ett orosmoment - hon är en stor tjej Pydden, Nils väger inte så mycket trots nästan två månaders försprång...

    Jag har inte haft den turen med BVC, vi har bytt BVC-sköterskor och den kontakten har liksom inte infunnit sig. Fast det är kanske också nåt man får bygga upp efter hand också.

    Framför allt är det så skönt att prata med någon utomstående ibland. Och att få stöd när man står på lite svajig grund och undrar om allt är "normalt" och rätt. Jag vill bara säga att du verkar vara så klok och bra, kännande och tänkande, kärleksfull, insiktsfull. Den bästa mamman för dina fina barn. Och för mig är du ett stöd i föräldraskapet och kaoset som uppstår med jämna mellanrum. Tänk vad en blogg kan göra:D Kramar till dig i livssvirret

    SvaraRadera
  3. C: Ja, jätteskönt med bvc och peppen! Och stort tack för ditt pepp också, förstås!
    L är stor; Rubinen var inte ens i närheten på viktkurvan två månader senare...
    Stor kram till dig!

    Anna ser dej: Ja, visst är Pydd en riktig blåval i bebisträsket... Mycket större än brodern vid samma ålder;).
    Jag håller fullständigt med om att det behövs utomstående med friska ögon som kan ta en titt på ens liv ibland. Och jag blir helt tårögd för dina fina fina ord. Tack, tusen gånger! Jag tycker dessutom precis detsamma om dig och om din roll i mitt föräldraskap just nu! Så finfint att ha träffat på dig så här! Kramar tillbaka!

    SvaraRadera