torsdag 19 november 2009

Läskigt och spännande

Man kan göra happenings av allt; det beror ju förstås mycket på inställningen och jag, om någon, vet att det verkligen inte är alltid man kan se det ljusa i tillvaron.

Idag är andra dagen jag är hemma med båda de krassliga barnen UTAN något planerat. För det går ju inte riktigt när de är sjuka. Igår fick vi ett mycket uppskattat besök av barnens farmor och farfar. Rubinen glömde sin feber och jag fick vuxet sällskap. Mycket välkommet.
Vem vet vad som händer idag? Ska vi se på "Små Einsteins" fler än en gång? Ska vi gå ut i stormens efterdyningar? Ska Pydds mage fortsätta bråka? Ska Rubinens feber hålla sig nere (för peppar, peppar, har den hållit sig hanterbar ett halvt dygn)? Många frågor och dagen lär ge svaren!

Och händer det inget storslaget idag finns det en morgondag som har ungefär samma upplägg.

5 kommentarer:

  1. vet du...jag har kommit på en superrolig sak att göra...näst efter att göra chokladbollar å äta upp allt själv när barnen somnat, så är det här det bästa;)
    Ta gamla tidningar, gärna såna du gillar, så att du kan läsa under tiden...
    och så läser du för dig själv medan du klipper lite i en annan sida, och så får barnen klistra bilder på papper, rita o måla o skapa...
    det är ganska trevligt...en stund...mellan små einsteins och chokladbollarna då;)
    sen finns det några lätta dataspel på bolibompas hemsida, som kan vara bra att ta till som bonus. superbonus. supermuta.;)
    Lycka till.

    SvaraRadera
  2. Vissa delar av Bolibompa kan man då vara utan... (små einsteins, lata lucy, etc)
    Hoppas de båda små kryar på sig snabbt!

    SvaraRadera
  3. fröken blund slår dank: Bra tips! Både chokladbollarna och tidningarna;)... Vilken typ av klister kör du med då? Dataspelen har R testat med sin pappa och det funkade faktiskt. Ibland missar man ett led i utvecklingen och tror fortfarande att det är "peka på lampan" som gäller...

    mellanbarnet: Jo, men "små einsteins" är en av mina riktigt läskiga laster. Jag kan inte riktigt försvara det med annat än att klassisk musik och konst introduceras på ett ganska kul sätt. Könsrollerna behöver vi inte in på... hu. Men visst var det högre kvalitet på barnprogrammen när jag var liten.

    SvaraRadera
  4. Go girl! Det är tufft att vara själv hemma med TVÅ sjuka barn, men du låter som du gör en fantastisk insats. Om ni har kakelugn eller öppen spis så kan du tända brasa och grilla korv. Det är grymt bra. Utflykt men ändå inte liksom... Eller koja under köksbordet, där man får äta mellis.

    Och chokladbollarna som frk Blund tipsade om är också super, speciellt delen där man äter upp all smet själv:D Baka brukar vi göra, jag och Sixten, fast han brukar tröttna ganska snabbt. Men sist fick han slicka vispen och var kvar ovanligt länge...

    Du är en tuffing! Och idag är det fredag, så jag hoppas du får avlastning och lite vin till helgen. Så, trevlig helg, trots sjuklingarna och hoppas de snart blir friska igen, grynen! Kram

    SvaraRadera
  5. Anna ser dej! Tusen tack för peppen! Det hjälper verkligen! Och tack för tipsen, tyvärr får vi inte elda i vår kakelugn, men baka börjar bli mer och mer möjligt - i alla fall under Pyddens sovtider. Och det blev fredag, avlastning och vin (samt julskum och ostbågar)... Barnen är klart bättre idag. Stor kram!

    SvaraRadera