fredag 28 augusti 2009

6 månader

Fysiskt är hon stark; stark och livlig. Sitter hon i mitt knä dröjer det inte många sekunder innan hon ska upp och stå, vika sig dubbel, vända sig om, böja sig ned. Fortfarande är det allra mest populärt att bli buren, men det börjar också gå bra att vara mer på egen hand. Att sitta i stolen i köket eller i lära-gå-stolen, att ligga på golvet på magen eller sitta med stöd på mattan funkar allt längre stunder, men vi ska inte gå ut ur rummet ens för en liten liten stund. Då ledsnar hon snabbt. Lilla L är nöjd allra längst om hon får titta på när storebror leker, men också om hon får leka med hans grejer. Det uppskattas förstås inte alls och hon har fått ta många törnar från honom.



Sömnen har fortfarande inte löst sig, om man kan tala om lösningar i fallet små barn. De senaste dagarna har insomningen varit särskilt svår och hon somnar inte in ordentligt av amningen som hon gjort tidigare. Det börjar kanske bli dags för välling. Hon vaknar ett antal gånger varje natt utan att egentligen vilja ha mat och är oftast ganska lättsövd, men inte alltid. Mat bli det sällan förrän kring 4.30-5.30 och då går det mestadels bra att somna om och sova i alla fall till 7. Dagitd blir det allt kortare pass; ca 30-45 minuter x 3.

Magen är känslig och inte helt samarbetsvillig. Fortfarande reagerar hon rejält på det jag ätit trots att jag är försiktig, om än inte så försiktig som i början. Mat pendlar lite från dag till dag i popularitet. Gröt är bäst, sen kommer frukt, grönsaker och kött. Minst poppis är fisk, men det har hon ännu inte ätit så mycket.

Om storebror är försiktig och lite blyg, så är lillasyster en tjej som verkar ta för sig. Hon har en personlighet som berör och trollbinder. Man blir förälskad helt enkelt. Underbara lilla Pydd. Att hon redan varit hos oss i ett helt halvår!

2 kommentarer:

  1. Grattis lilla Pydd! Kan redan så mycket trots att hon är en sån liten människa. Det är så häftigt...

    SvaraRadera
  2. Anna ser dej: Tack och ja, det är verkligen läskigt häftigt!

    SvaraRadera