lördag 21 augusti 2010

Sura kart

En viss treårig ädelsten har hamnat på en tråkig plats i sin utveckling just nu. Vi har satt igång en utredning om hans lilla upproriska och uppsvällda mage och hoppas någonstans att det hänger samman med vartannat. Humöret och magen. För någon som jämnt har ont kanske också får lov att vara irriterad och sur mest hela tiden. Det är ju bara att gå till sig själv och snabbt inse att det kan finnas en koppling. Men det tär på familjetiden, det gör det verkligen...
På dagis märker de som vanligt inget, men Rubinen är typen som lider i tysthet. Lekandes raklång med magen pressad mot golvet. Intressant att så många lekar går att leka så...

6 kommentarer:

  1. åh stackars liten. om det är så är det väl alldeles självklart att det påverkar humöret, och orken. hoppas ni bra får svar! och åtgärder.

    SvaraRadera
  2. Men lilla gubben! :( Stackars lille Rubinen!
    Att ha ont i magen är verkligen inte kul, det påverkar allting.
    Hoppas utredningen visar något som är lätt att lösa, tex gluten- eller laktosintolerans. Känns elakt att önska sådana diagnoser på din son, men jag vet att det viktigaste är att få en diagnos och att det går att bota. Att han har ont är ju ett faktum, och det kan man inte bortse ifrån.
    Stort lycka till och kram från en annan som haft mycket magont i sina dagar

    SvaraRadera
  3. Åh, vad jobbigt. Stackars Rubinen! Det låter ju helt klart som humöret lider av den onda magen. Hoppas ni får diagnos och svar som hjälper. Snart. Stor kram!

    SvaraRadera
  4. fru a: Ja, både bra svar och åtgärder önskas. Det är ju lite knepigt att avväga hur hård man kan vara mot någon som har ont och samtidigt är en riktig liten pain in the... Förhoppningen är att vi vet det. Snart...

    C: Tack för allt pepp och jag tror också att vi mest av allt vill ha en klar diagnos. Jag är också en med ständiga magproblem, men i det här fallet misstänker vi gluten... Fast säker kan man aldrig vara och då är det skönt att det inte bör vara upp till oss. Kramar!

    Anna ser dej: Det är en liten oroshärd för oss vuxna. Och jag hör mig själv fråga om den där magen stup i kvarten just för att han är så tyst i sitt onda. Hoppas verkligen på en diagnos i det snaraste. Kram tillbaka till dig!

    SvaraRadera
  5. Fy, stackars liten :( Jag vet hur jobbigt magont kan vara...
    Kan ni inte ha en symbol, tex en ledsen gubbe och en glad gubbe, sen sätter han upp vilken som passar just den dan (på kylskåpet, på sin dörr etc)Då behövs inga ord. Skulle det funka?

    SvaraRadera
  6. Soffy: Vilken bra idé! Det är faktiskt något vi skulle kunna testa. Ska bara sondera marknaden efter lämpliga figurer, men det borde inte vara så svårt. Tack!

    SvaraRadera