torsdag 16 april 2009

Peppar, peppar...

så har R fortsatt med gott humör under veckan och likaså har solskenet hållit i sig utomhus. Allt blir påtagligt lättare även om L's väldigt bångstyriga mage aldrig tycks komma till ro. Imorgon är det en vecka sedan det blev något mer än kiss (bajs, alltså) i blöjan. Jag har svårt att se hur det skulle vara rent fysiskt möjligt för egen del, men uppenbarligen rymmer den allt mer bowling-klotsformade magen tämligen stora mängder... Inte underlättar det för smärtorna heller, förstås.

Taget detta faktum, är det därför en stor förändring sedan senaste akupunkturen att kolikskriken nämnvärt har minskat. Skriker gör hon förstås fortfarande mycket och hon har svårt att komma till ro - kanske ironiskt nog för att hon inte skriker sig lika trött när koliksmärtorna har avtagit något. Men. Nu är hon snart 7 veckor och nedräkningen fortsätter.

Och på tal om bajs... När R numera är lite trött blir han oftast fnissig; inte arg och sur (tack och lov!) och då blir det lätt så att alla sånger får nya ord: "Bä, bä vita bajs" är en favorit eller varför inte "Ekorrn satt i bajset skulle skala bajset". Och för att han tycker att det är så roligt tycker vi också det. Säkert hur dumt som helst, men samtidigt; det är faktiskt något alla gör (förutom L uppenbarligen...) och det ÄR naturligt...

4 kommentarer:

  1. Åh, så dessa barn finns på riktigt! Vi fick höra på BB att barn kan bajsa olika ofta, vissa varje dag och andra bara en gång i veckan. Då vår Lillan gör det minst fem gånger per dygn och det ändå ibland resulterar i fina gula fläckar på de söta små babykläderna kunde vi inte låta bli att undra: En gång i veckan, det kan väl inte vara möjligt? Hur sjutton blir det om de sparar sig så länge och sen gör sig av med allt på en och samma gång? Det måste ju vara helt ohanterligt.

    Förhoppningsvis kan du stilla vår nyfikenhet när din lilla fröken bestämmer sig för att släppa loss :)

    Sänder en tanke till L, med tanke på hur Lillan har det när hon ska göra i blöjan kan jag tänka mig hur det känns i Ls mage nu, stackaren!

    Kram från C, som verkar vara mer än lovligt bajs-intresserad idag eftersom jag skrattade gott åt Rs nya versioner av barnvisorna...

    SvaraRadera
  2. C: Det undrade jag också när vi fick höra samma sak och det var R som var bebisen. Han bajsade ofta och det var illgula fläckar som bara gick bort med galltvål på precis allting...
    Ikväll skedde det. Efter en hel del termometermanipulation, måste jag erkänna. Men ut kom det och maken blev helt nedsprutad trots att han stod i dörröppningen. R blev livrädd ch började gråta för att vi reagerade så kraftigt på explosionen. Och mängden var stor, mycket stor. Hu. Sen blev det förstås riktigt ledsamt för att magen var tom och ond och vi har precis fått tyst i lägenheten igen.
    Ja, jag skrattar också hysteriskt åt R's påhittighet...
    Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Bajshumor är ju faktiskt jätteroligt när de små upptäcker det. Dessutom tyckte jag att det var fint att ha en inläggsetikett som heter bajs :)

    SvaraRadera
  4. Anna: Ja, visst är det oväntat och lite barnsligt kul med bajs; åtminstone genom barns ögon...;) Kul att du tittar in! Kram

    SvaraRadera