lördag 16 januari 2010

Om fredagsfest

Sedan i höstas har vi en överenskommelse med en annan två-barns-familj om varannan-vecka-middags-arrangemang. Förra fredagen startade vi igen efter julen och vi fick lyxen att slänga oss i bilen efter jobbslut och förflytta oss till dukat bord, en varm grill och trevligt sällskap. Och igår var det vår tur att bjuda på middag.
Deras barn är 4,5 och 2,5 och leker förstås bra med Rubinen. Pydd blir mest den lite jobbiga småsystern som står i vägen och tar leksaker från de andra... Ganska väntat, förstås.
Men framförallt; vi får underbart trevlig vuxentid, eftersom barnen blir ganska självgående under dessa timmar och kan faktiskt fullfölja både en konversation och en måltid utan alltför mycket avbrott. Mycket trevligt.

När barnen så börjar säcka lite vid halv åtta, är det dags att bryta upp och efter läggningarna finns ju hela bonustiden av fredagskväll kvar! Mycket smart arrangemang, det här.

8 kommentarer:

  1. Å jösses, så himla smart. Dags att hitta en familj med barn i liknande ålder då. Mycket smart tips. :)

    SvaraRadera
  2. Läste om en familjs liknande upplägg i en mattidning, men de körde onsdagar tror jag, och har varit inspirerad av det sen dess. Har tänkt att föreslå för mannens styvyster med familj att testa det med oss för att se hur det funkar, hoppas de är med på idén :)

    SvaraRadera
  3. det låter toppen. jag skulle också vilja få till något sådant, men våra mest lämpliga kandidater har ett brandmansschema i familjen...

    SvaraRadera
  4. Briljant! *letar efter lämplig familj*

    SvaraRadera
  5. jag håller med fullständigt.
    briljant ide.
    och underbart med samvaro i vardagen. som inte behöver bli så uppstyltad liksom. och mest fantastiskt av allt, de veckorna man slipper laga mat;)

    SvaraRadera
  6. Det låter som en bra idé! Jag har pratat med en väninna om det länge men det blir aldrig av! Nu har jag blivit inspirerad; ska ta tag i det där. Tack! Är det en ERGO du bär i på avataren?

    *Nyfiken Magda

    SvaraRadera
  7. Fröken K: Tack! Och vad kul att jag kunde tipsa vidare!

    Ingela [All is pretty]: Minsann! Ja, att köra en veckodag, och varför inte onsdag, har ju sina fördelar också. Att göra vardagskvällar till fest kan sannerligen behövas! Vår orsak med fredagar tror jag framförallt handlar om att markera att det är helg och just nu har vi så sällan andra planer på helgen; det blir liksom vardag även då med tidig sömn...;)
    Välkommen hit förresten! Kul!

    fru a: Hmm, ja, ett brandmansschema är ju kanske lite lätt opålitligt...;) Men det är verkligen toppen att lyckas få till det!

    mellanbarnet: Tack! *Håller tummarna för lyckad jakt!*

    fröken blund slår dank: Men precis! Det är just det där ouppstyltade vi var ute efter och också att slippa känslan av tävling om vem som är bäst värdar. Vi dyker upp i varandras ostädade hem och njuter till fullo! Och visst, underbart att få komma till dukat bord. Underbarast...;) Kram!

    Magda.nu: Härligt att få inspirera till handling! Och visst är det en ergo; vilken hökblick du har!;) Vi köpte den till R när han växt ur babybjörnen genom att bli för tung och slita min sargade rygg i bitar. Den är mycket använd. Och med L ännu mer använd. Väl värd sina slantar. För övrigt läste jag om den där becon med de 20 kronorna till Haiti. Huga. Det är många som vill göra pengar på katastrofer...

    SvaraRadera
  8. Ja, jag är en sjalgalning som spanar febrilt på alla ergonomiska bärdon. Har två Ergo själv. De är fantastiska! Bär mest på ryggen nu men mage mot mage är ju så mysigt!

    SvaraRadera