måndag 14 september 2009

Polisen

Storebror har gått och blivit polis. Lilla L springer omkring i sin gåstol på snabba fötter och rycker i allt hon når med sina små tjocka armar. Händerna är verkligen överallt.
Och efter kommer storebror: "Nej, du får icke dra i böckerna! Nej, INTE där! Nej, inte röra katternas mat!"

Ganska praktiskt förstås, förutom att det lätt blir våldsamheter när Pydden vägrar lyda brorsan. Det lustiga är att det inte var många månader sedan (typ vår-vinter) samma fraser flöt ut ur min mun dagligen. Och då var det minsann den lite äldre lille storbrodern som inte kunde hålla fingrarna i styr. Det har han fullständigt förträngt.

3 kommentarer:

  1. haha! Vilken underbar inblick i din vardag :)
    Ja, det förändrar nog ett litet barn, att bli storebror eller storasyster. Plötsligt tar man ett stort skutt och blir så mycket större, mognare och förnuftigare. I alla fall ibland. Ibland vill man väl bara vara liten bebis igen.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hahahaha! Så där låter det även här:D Det är lite festligt att man försöker bestämma över den som det går att bestämma över. Rättare sagt: den man är större än. "Nej, Nilla, nej, INTE den" ekar över Kungsholmen.

    SvaraRadera
  3. C: Haha! Ja, det är verkligen roligt nästan jämnt! Framförallt börjar vi ana vem av dem som kommer få värst raserianfall framöver. Pyddan blir tvärarg när R försöker ta saker ifrån henne och hon visar det verkligen med hela kroppen. Lite skönt att hon inte blir till ett litet "offer" i våra ögon. Det räcker med att underläget är fysiskt, liksom. Men jag tror samtidigt att du har rätt; R har också visat väldeliga tendenser att vilja vara "oansvarig" bebis igen. Tidningarna som han aldrig slitit sönder förut, ens som bebis, har ju plötsligt blivit target och det kan bara förklaras med L. Kram!

    Anna ser dej: Ja, visst är det festligt det där att det blir en kedjereaktion! Jag har börjat höra fler och fler av mina egna fraser hos R; ibland rodnar man nästan. Som igår kväll; Rubin tar upp en liten leksakstallrik på vars baksida han ritat och säger "Du vet att man inte får rita på tallriken, R"... Hmmm... Men roligare är förstås att säga åt lillasyster.

    SvaraRadera