tisdag 30 juni 2009

Hetta

Pocksan har ärvt sin mors extrema värmekänslighet och mår allt annat än bra i det fantastiska sommarvädret vi plötsligt fått. I vagnen (Phil&Ted) steks det lilla krypet bokstavligen till svettväta och svårnådd sömn och i babybjörnen sover hon inte så där överdrivet bra. Någonslags lösning har vi i vår underbara söderfönster-lägenhet där alla gardiner är neddragna till max och där fläkten är på. Hon har dessutom lärt sig hur en flaska fungerar och att måendet blir något bättre efter en slurk vatten.

Rubinen är mer som sin far och mår åtminstone inte fysiskt dåligt av värmen. Snarare har vi sluppit grälen om ytterkläderna de här dagarna, d v s han vill mer än gärna ta av sig eventuell tröja och skor när det är möjligt. Skönt. Imorgon blir det bad i plastpoolen hos mina föräldrar och förmodligen nakenlek hela dagen om hettan håller i sig. För Rubinens del alltså...

2 kommentarer:

  1. Sammalika med Lillan (fast i vår familj är det pappan hon brås på, mor hennes klarar vilken värme som helst medan pappan börjar gnälla vid 20 grader...), hon har det inte alls kul nu i värmen, lilla stackaren.

    Testade att ge henne vatten i flaska, hon verkade mycket konfunderad och lite smått chockad varje gång det svala vattnet kom in i munnen på henne. Mycket underligt att dricka något som inte är kroppstempererat verkar hon tycka. Hon har inte alls ha greppat det där med kausalitet som din dotter gjort...

    Kram!

    SvaraRadera
  2. C: Lilla L svettas som om hon fick betalt för varje droppe... Men ser faktiskt också mycket förvånad ut över vattnet i flaskan.
    Själv gläder jag mig just nu åt att jag inte är höggravid i hettan. Det finns alltid de som har det värre, liksom... Kram!

    SvaraRadera