söndag 28 juni 2009

4 månader


4 månader av relativt soligt väder, bortsett från den lite tyngre åskvädersperioden som gjorde kvällarna långa och smärtande, har det varit med lilla L i huset. Hennes leende lyser upp hela rummet och hon ler och ler och ler. När hon ler blir det en liten rynka på näsan och man kan redan ana hur hon kommer se ut när hon ler i mjugg och njuter av att ha hemligheter som vi inte har en aning om...

Storebror fortsätter att vara den stora idolen och gissningsvis lär detta hålla i sig framöver.

Inte lika nöjd när hon ligger själv längre - L vill vara med. Hela tiden. Vissa dagar är det bära, bära, bära som gäller för att hon ska vara nöjd. Oftast räcker det att ställa sig framför spegeln ett tag för att leendena ska börja hagla igen. Eller ställa henne upp på fötter; för det är en riktig höjdare för denna enormt starka lilla tjej.

Vagnsinsatsen börjar bli för liten och det är inte så kul att ligga där under storebror och inte se något längre. Hur vi löser de två månader som är kvar innan hon kan sitta i sitsen - tja, vi får se... Babybjörnen är i alla fall en hit, men till skillnad från sin lite inbundne storebror är det redan roligast att vara vänd utåt mot världen.

Till min lite fula belåtenhet är hon väldans mammig och eftersom sonen är pappig så kanske det jämnar ut sig?

L tuggar och tuggar på sina händer och på allt som kommer i närheten av munnen, men ännu har inga tänder dykt upp.

Sover gör hon tämligen bra. Oftast blir det att hon sover mellan 20.30- ca 3. Ibland längre. Och morgontröttheten sitter i. Ofta är det lång tupplur i ca 1,5-2h på förmiddagen efter morgonmålet.
Idag startar en ny fas, för nu ska det introduceras mat.

Rösten är ett enastående instrument och hon använder den mycket och gärna. Små skrik, vokaler och ng-ljud samt något som låter som "hej" får vi höra mycket under de vakna timmarna.

Ju mer jag lär känna henne desto mer övertygad blir jag om att kärleken inte har någon gräns vare sig i hur många den kan omfatta och hur stor den kan bli!

4 kommentarer:

  1. Härligt!
    L låter som en underbar liten (stor) tjej!
    Känner igen mycket från hur det är här hemma med vår Lillan.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kul att se dig också! För jag antar att det är du :) Söta tjejer, båda två.
    Låter som ni har en Phil&Teds-vagn, stämmer det? Lilla S ligger nämligen också under Stora S och börjar bli frustrerad över det. Men lilla S är ju snart ett halvår så jag funderar allvarligt på att sätta henne i sittdelen.
    Kram och grattis på fyramånadersdagen!

    SvaraRadera
  3. Åh, va fina ni är...
    Det där inlägget fick mig att känna mer längtan, mindre rädsla inför vår bebbes ankomst. Så mäktigt!
    Tack! kram!

    SvaraRadera
  4. C: Det är häftigt att mycket är så likt; så mänskligt m a o! Skönt också - vi kan alltid spegla oss i varandras upplevelser;)! Kram!

    Yogamamma: Jodå, visst är det jag. Har insett att det bästa sättet att se avslappnad (?) ut på foto är att ha ett barn med sig; koncentrationen är på något helt annat... Och visst har vi en Phil&Ted. Jag är riktigt irriterad nu i hettan på att det inte finns en bättre lösning för L. Hon steks bokstavligen i insatsen och det känns för osäkert att ha henne liggande i facket utan insats. Dessutom opraktiskt för lyften. Det kan säkert funka med sittdelen för er del nu (hur får hon plats i insatsen?); jag funderar allvarligt på att börja tidigare än tillåtet om det ska fortsätta vara så här varmt. Tack för gratulationen och kram tillbaka!

    fröken blund slår dank: Tack;)! Skönt att det kan stärka dig lite, för mitt i allt det jobbiga tvåbarnslivet är det stundom ganska mysigt med de där olika små individerna! Kram!

    SvaraRadera