söndag 18 juli 2010

Olyckor händer lätt

En av semesterns stora förväntningar ute på landet var en kick-start på den slutgiltiga bort-med-blöjan-kampanjen gällande en viss Rubin.

Att kissa i diverse buskar på strand och trädgård har gått bra. Självklart, kan man tycka. Där är det ju en baggis att vara kille. I slutet av veckan fungerade även kissandet på toaletten bra(även detta stående). Och det sker faktiskt inte så många olyckor. Peppar, peppar. Å andra sidan har vi ju haft stenhård koll och en trädgård som främsta uppehållsrum.
Men.
Det finns ju annat livsnödvändigt som måste göras på toaletten eller i pottan och det har däremot suttit långt inne. På många sätt. Efter ett par dagars minimala händelser har vi, denna avresedag, tagit hand om fyra olyckshändelser av mindre angenämt slag. Och de praktiska frågorna uppkommer; hur gör man sig av med det där som landat i kläderna utan att utsätta sin hyresvärd för en smärre chock så småningom (när allt säger stopp...)? Jag t r o r att jag kommit på en lösning, men jag antar att fortsatt övning ger färdighet. För det ser inte ut som att det där med att bajsa på toaletten ligger högst på prioritetslistan för den unge ädelstenen.

5 kommentarer:

  1. Vid närmare eftertankte tror jag att det är lika bra att lösa bajsproblemet direkt, dvs gå ut hårt med mutor (eller annan fungerande metod) så att bajset alltid hamnar i toaletten. Vi har resonerat att "det löser sig, snart kommer han inte vilja bajsa i kalsongerna längre" och gjort några sporadiska mutförsök utan långvarig effekt. Och det har pågått i tre månader nu... Så som sagt, låt inte bajs i kalsongen bli en vana (som det blivit för Barnet) - det är mitt tips :)

    SvaraRadera
  2. mellanbarnet: Ajajaj... Den däringa kursen som jag nu ständigt måste referera till, och tyvärr även förhålla mig till med mitt samvete, förbjuder å det bestämdaste mutor. Inte för att vi inte kör en och annan ändå, men... Å andra sidan kanske du har rätt. Just nu verkar det gå åt förstoppningshållet och DÄR vill vi ju rakt inte hamna. Inte med någon som redan har magproblem så att det räcker och blir över. Just nu är det mjölkfritt på agendan. Suck. Ska lansera mutidén för maken.

    SvaraRadera
  3. Ah! Inte ska ni bryta några principer inte! Men det måste ju finnas andra sätt att lösa problemet än mutor? Rådet var mest att ta tag i kalsongbajsandet direkt, och inte att göra som vi gjorde (tro och hoppas att det går över av sig själv, vilket det inte gjorde). Hoppas det ordnar sig!

    SvaraRadera
  4. mellanbarnet: Fast det är egentligen bara en samvetsprincip och ingen riktig...;). Problemet är att vi redan är fast i kalsongbajsandet. Hur mycket vi än försöker med allt. Han är lovad tåg och vagnar, men inte ens en fin tågkran kan få unge herrn att släppa sin skit på annat ställe än i en nära och varm kalsong... Fasen. Vad gör man? Hur gör ni?

    SvaraRadera
  5. Vi byter och tvättar kalsonger...
    Nu har vi inhandlat ett fempack bilar och igår bajsade han gladeligen till sig taxibilen och har idag försökt ett par gånger på pottan för att erövra skolbussen. Och så är det klang och jubelsång för varje lyckat försök (och minimal uppmärksamhet för varje kalsongbajs).
    Men som sagt, vi har inte ens 50 % success rate så än har vi inte hittat någon metod som lyckas. Hoppas kunna återkomma i frågan med the final solution :-P

    SvaraRadera