söndag 28 februari 2010

Pydd 1 år

Kärt barn har många namn, heter det, och så är verkligen fallet med födelsedagsbarnet. Det senaste och väldigt fula är Lax-Marie. Fullt möjligt att stjäla för den som vill;)...
Strålande lycklig och glad har L vandrat från rum till rum idag och glädjetjutit när uppmärksamheten träffat henne.

En vilja av stål har hon och hon är mycket bestämt medveten om vad hon vill göra och vart hon är på väg. Igår gick hon fram och tillbaka över en speciell tröskel, där skuggan föll spännande, säkert 20 gånger...

Påklädning finns det inget tålamod för och att vänta på maten är öken liksom blöjbyten. Allt annat är faktiskt helt ok just nu. En mycket trevlig period.

Grälen med Rubinen blir dock fler och fler, kanske just för att hon nu förstår så mycket mer. Hon vet vad som är hennes och vad som är hans och gillar redan nu att retas. Å andra sidan leker de allt bättre tillsammans däremellan.

Att klä ut sig med olika huvudbonader är toppen, liksom att bada, bli läst för och att äta.
L är lång, 79,5 cm och fötterna är stoora... Dock väger hon, efter kräkis, 'bara' 10,5 kg.

Jag har kallat henne en liten solstråle tidigare och det låter som en klyscha, men hon är verkligen det. En stark och bestämd och strålande unik sådan också, förstås.

7 kommentarer:

  1. Grattis till Pydden! Det är så coolt att det redan är 1-års kalas:-) Märkligt att det går så snabbt (trots att man redan har gjort det en gång förut...) och att det lilla knytet som kom till världen helt plötsligt går omkring själv, har en egen fruktansvärt stark vilja och är inte längre en bäbis utan ett barn. Coolt är vad det är. Och Pydden låter så fin. Hoppas ni haft en finfin födelsedag! Kramar

    SvaraRadera
  2. Grattis till lilla Pydden på ettårsdagen och grattis till dig som mor. Hon verkar vara en skön dam, och skulle säkert ha bra inflytande på min son.

    SvaraRadera
  3. Grattis till henne. Och grattis till dig,som firar ett år som tvåbarnsmamma. Hipp, hipp hurra!

    SvaraRadera
  4. Anna ser dej: Tack! Visst är det coolt. Coolt och lite skrämmande. För även om jag kan redogöra för året som gått, så har jag börjat känna lite obehag inför att dagarna går och aldrig kommer åter. Och, ja, det gäller även de sämre...;) Det var en finfin födelsedag också. En av de där allra bästa av dagar. Kramar!

    Fröken K: tack, tack! Och beträffar inflytande, så kan jag tänka mig att hon skulle kunna uppvigla till en del bus också...;)

    Yogamamma: Tack! Och ja, det är stort. Stort. Stort. Det där att vara tvåbarnsmor. Fortfarande ganska svindlande i tanken.

    SvaraRadera
  5. Stora Pydden! Vad fin hon verkar! Och härligt att det blev en lyckad födelsedag.
    kram!

    SvaraRadera
  6. stort grattis i efterskott! (Lax-Marie!?! vad gjorde hon för att förtjäna det..?)

    SvaraRadera
  7. C: ja, det är verkligen roligt med kalas! Tack! Och kramar!

    fru a: tackar! Haha! L är en person som gör att gångjärnen i munnen liksom går på overload och smeknamnen bara väller fram;) och grejen med henne är att hon inte är någon puttignuttig människa utan ganska stabil och jordnära; hmmm, kan det kanske förklara namnets hiskelighet?!

    SvaraRadera