måndag 31 maj 2010

Ett sjukdomsdilemma

Bästa dagiskompisen T är hemma med vattenkoppor liksom hans lillasyster, som ännu inte börjat på dagis, men som självklart hänger med på alla lekdater. Rubinen stoltserade med kopporna kring halvårsdagen och löper därmed ingen risk, men Pydd... Pydd som börjar sin inskolning imorgon, kan med all sannolikhet erhålla de första kopporna i slutet av inskolningsperioden lagom till att... ja, till det att båda föräldrarna sitter med ytterst pressade arbetsscheman inför semestrarna. Kul.
Scenariot att hon redan är smittad sedan ett tag och får det imorgon eller under veckan är än mindre kul att leka med.
Självklart ska hon ha det förr eller senare, men en lagom lyxönskan i tider av oljekatastrofer, attackerade förnödenhetsskepp och naturkatastrofer är att det kanske kunde vänta till semestern började. Sisådär 2 juli?

2 kommentarer:

  1. Ja, tänkt...tänkt om man kunde få bestämma lite. och tänkt om man kunde slippa kommentarerna: Åh, vad bra, det är så bra att de får vattkoppor för då har de haft det...för det är ju sant. och det är ju bra. men. det passar sällan. och då tröstar det inte att höra det där...:)
    hoppas hoppas att hon slipper just nu. och får det på semestern...eller...näe...som sagt...det blir ju inte bra hur man än gör...
    kram iallafall. och energi skickar jag, i den mån jag kan:)

    SvaraRadera
  2. fröken blund slår dank: Det ÄR ju verkligen lyx att ens tänka sig att man ska få vara med och bestämma något av den sorten. Det lustiga är ju att det nu plötsligt i maj-juni blir värsta epidemin av vattenkoppor; jag trodde ju i min enfald att den typen av sjukdomar frodades under inne-halvåret. Ja, men just det. Det är ju fortfarande kallt och kyligt här nere...;) Och visst ska hon ha sjukdomen, absolut, och faktiskt gärna som en semesteringrediens. Om jag får önska... Kramar!

    SvaraRadera