måndag 11 april 2011

För- och nackdelar med flerfamiljshus

Fördelar:
- vill det sig väl blir man som en enda stor familj som kan hjälpa, stötta och ha glädje av varandra. (Och det är nog faktiskt så i vårt hus.)
- man har en begränsad insyn i varandras liv (till skillnad från villaområden) eftersom det enda man egentligen visar utåt är en stängd dörr och möjligtvis val av cykel i stället på gården samt tvättstugeskicket efter tvättid.
-man kan ofta låna saker av varandra som salt, ägg, barnpassning, tvättstugetid eller middagssällskap.
-man kan dra enorma fördelar av att de som bor i huset ofta har väldigt olika yrkesområden där man kan håva in hjälp, rabatter eller sakkunskap av olika slag.
- man kan ordna knytkalas när som helst under den varmare tiden genom att grilla på gården och kolla med grannar om de vill vara med. Vilket de ofta vill i vårt hus. The more, the merrier.

Nackdelar:
- när det dånar av basgång en måndagskväll vid läggning har man ingen aning om vem man ska hänga eftersom ljud vandrar godtyckligt i huset.
- det är så många som använder sig av tvättstugan så att de tre hushåll som städar efter sig tyvärr inte kan hålla tvättstugan i sådant skick att det känns trevligt att använda den en gång i veckan. Dessutom är det helt omöjligt att få tid oftare än en gång i veckan.
-man vet inte vem man ska skylla på om porten står öppen så att potentiella inbrottstjuvar kan göra en raid när de känner för det (vilket har hänt flertalet gånger).
-omsättningen i ettorna är så stor att man inte känner igen de som bor där (vilket gör att man inte direkt känner sig som en enda stor familj)


Taget så här, är det klart så att fördelarna väger över. Vi flyttar inte på ett bra tag.

2 kommentarer:

  1. För- och nackdelar med allt....

    SvaraRadera
  2. Librarybeth: Japp, och ibland är det bra att påminna sig om det;)

    SvaraRadera