söndag 10 oktober 2010

Andra gången ut

Så var det då tid för lilla Pydden att så smått gå in i utforskningsfas (aka för-Trotset From Hell). När Rubinen var i samma ålder slogs vi över ytterkläder och vagnssittande. Surprise! Det är exakt samma sak med unga fröken Pydd. Den lilla stela ostbågen är tillbaka. Fast här är det nog krig på än fler fronter. Det är tandborstningen, det är kläder överhuvudtaget, det är vagnen, det är nappen, det är bråkigheter vid bordet. Vi gläder oss åt att det (ännu) inte är läggningarna också. Där går det (peppar, peppar) fortfarande bra.

Det "sköna" den här gången är att vi bara konstaterar att det är "lite jobbigt just nu" och suckar trött. Förmodligen kommer det vara "lite jobbigt" ett bra tag till med tanke på att fröken inte ens är 20 månader än, men andra gången ut är just... andra gången. Repris. Och då får man ju en chans att testa de beprövade greppen en gång till samt ett och annat nytt, som man vis av erfarenhet tänkt i efterhand att man kunnat ta till.

Men, uj, vilken vilja hon har och vad arg hon blir! Varje morgon har vi en skrikande lillasyster på hallgolvet som vägrar ta på sig ytterkläderna. Skönt då att ha en ansvarstagande storebror som tar i från tårna och ryter "Ta på dig kläderna, L!";)!

2 kommentarer:

  1. haha, skönt med en storbror som stöd för trötta föräldrar. Vem vet, kanske det till och med hjälper?
    kram

    SvaraRadera
  2. C: Jo, det vi märkt är att de sällan "trotsar" samtidigt. Det är som att det bara får plats med ett barns starka vilja åt gången;)! Kram!

    SvaraRadera