tisdag 16 mars 2010

Natt 5 och 6 och en paus

Och så blev Rubinen sjuk. Såklart. Hög feber och någon slags snornäsa som ställt till det. Dessutom tjöt Pydd i sån högan sky natt 5, att maken inte vågade störa oss övriga med hennes ilskeutbrott över att inte bli upptagen till storsängen att hon blev just det. Upptagen till storsängen. Så där är vi nu. I ett intet. Gissar att vi faktiskt får ta några riktigt ilskna nätter för det är ju det som är grejen med att lära sig sova själv. Det är inte helt kul när rutiner bryts.

Men. Det har också blivit en liten paus. För båda barnen är utlokaliserade till farmor och farfar och huset på Österlen över dagen och natten. Hämtas imorgon. Det kändes helt overkligt när jag gick från jobbet lite tidigare (efter många injobbade timmar) i eftermiddags. Bara jag och maken. Utan barn. Helskumt.

Och nu har vi varit och druckit en öl, tittat på hämtande dagisföräldrar och stressande människor på väg hem från jobbet och njutit som bara den.
Ikväll ska vi ut och äta middag och i natt får vi kanske sova. Om inte siameserna opponerar sig mot tystnaden och sätter igång en marskattskonsert. Det hade faktiskt inte varit helt otroligt, men vi håller alla tummar och göder dem lite extra ikväll. Vilken tisdag!

10 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk skillnad. Från snoriga skrikiga nätter till uteöl i solen. Ha det så fantastiskt! Sov gott.

    SvaraRadera
  2. Åh, njut njut njut! Det är ni värda. Det är så jäkla jobbigt att ändra rutiner och få in de nya. Men, det kommer nya dagar och nätter när det kommer funka bättre. För det kommer gå bra, det är med sovandet. Snart är det mindre snuva och större barn också och det tror jag på som koncept:D Ta hand om varandra ikväll. Och njut av en natt på egen hand också. Kramar!

    SvaraRadera
  3. men så fint! så himla skönt, att bara vara ni...
    och det där med avbrott i nya rutiner...det är inte säkert att det gör så mycket...barn minns och vänjer sig fort.
    det ordnar sig. alltid.
    ha det så mysigt ikväll. sov gott.

    SvaraRadera
  4. det låter underbart med egentid. Och förstås skumt att de små är försvumma. Hoppas ni sov gott inatt!
    Kram

    SvaraRadera
  5. ja, det låter härligt, att få vara man och kvinna en liten stund. Att låta allt det där andra sköta sig självt ett tag.

    SvaraRadera
  6. oj vad ljuvligt det lät. och på en alldeles vanlig tisdag, inte desto mindre...

    SvaraRadera
  7. Men du vad härligt!!

    Hoppas missarna höll sig tysta ;-)

    SvaraRadera
  8. Hoppas ni fick sova! Vi vet verkligen hur hemskt det är med jobbiga nätter, och hur mycket de förstör. Att få ta igen sig någon gång då och då är guld värt!

    SvaraRadera
  9. Katter kan vara påfrestande ibland å liksom ta över ens liv! Hoppas att ni fick det lugnt, kram

    SvaraRadera
  10. Alla: Tack för fina ord! Vi hade en riktigt skön bonuskväll och det var verkligen något positivt med att det liksom bara var tisdag!(Och katterna höll sig ovanligt lugna - de förstod nog hur viktig återhämtningen var;)...)
    Tack igen och stor kram!

    SvaraRadera