torsdag 28 maj 2009

3 månader

Hon ler stort med hela den dreglande munnen. Bvc-sköterskan tror att framtänderna i underkäken är på väg.
Händerna söker sig till allt möjligt, inte bara till munnen, våra händer och de flygande sakerna i gymmet.

Stora idolen är fortfarande storebror som kan göra precis vad som helst med samma resultat: små hopp i mammas eller pappas knä och stora leenden åtföljda av små glädjeskrik.

Sover gör hon nu igen hyfsat, med två uppvak "nattetid". Efter första nattamningen sover hon kvar bredvid mig med blandat resultat. Hon vaknar alltid med ett stort leende på läpparna; om hon vaknar med någon närvarande vill säga...

Babygymmet är en favoritplats och där kan lilla fröken ligga i flera omgångar under dagen, djupt koncentrerad på allt som man kan titta på. Babysittern är däremot inte alls lika populär.

Hon har vänt sig från mage till rygg och ligger och kämpar på sidan för att kanske kanske kanske kunna ta sig över på andra hållet också.
Hon vill helst stå i våra knän eller bäras omkring så att hon ser; inte sitta eller ligga, men vagnen är fortfarande helt ok för fröken som somnar nästan med detsamma när vagnen satts i rullning.

Det kräks och kräks och kräks och numera äts det långa och många pass under dagarna.

Hon har hunnit bli 61 cm och 6270g, ungefär som storebror i samma ålder.

Och framförallt. Hon flirtar, skrattar, ler och "pratar" med alla som ger henne en blick eller några ord. Hon är en glad och trygg liten flicka som det är fantastiskt att få lära känna. Väldigt lik och samtidigt så oerhört olik sin älskade bror. Lilla fina L.

6 kommentarer:

  1. AAAAAA! Blir tårögd, så fint...Va spännande det är med små barn, vilka resor man får va med om som förälder (och jo, det låter skitklyschigt, men det ÄR ju banne mig sant!!!)
    Det mest spännande i mitt liv är att följa min lille kille och få se vem han utvecklas till, och nu ska man snart få turen att hänga med ännu en liten person, parallellt.
    Härliga liv;)

    SvaraRadera
  2. Vad fin hon är och vad härligt att det har vänt med koliken, så att hon får visa vilken mysig person hon är:D

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig bild! Och vilken härlig beskrivning av lilltjejen. Grattis!

    SvaraRadera
  4. Fina lilla L!
    Vilken härlig beskrivning. Och grattis på tremånadersdagen :)

    /C

    SvaraRadera
  5. Fru A: Tack!

    Fröken blund slår dank: Ja, visst är det en helt makalösa ynnest och snart snart är du också två-barns-mamma med allt vad det innebär!

    Anna ser dej: Tack! Och, ja, helt underbart ofattbart att magen numera sköter sig. Någonstans anade jag ju ett slut den här gången...;)

    Yogamamma: Tack!

    C: Tack, och snart är det minsann dags för tremånaderskalas för er del också! Kramar!

    SvaraRadera