söndag 19 juli 2009

Landet; sammanfattningen

Veckan har gått snabbt och innehållit diverse äventyr. Vårt batteri lade av i Sjöbo. En snäll man på närliggande bilförsäljning hjälpte oss med nödvändiga verktyg för att komma ut till huset. Bilen fick en service, en tvätt och ett nytt batteri.

Rubinen lyckades få två fästingar under blöjan. Ja, just det. Under blöjan. För potträningen var ingen hit och uppriktigt sagt så är just R förmodligen något för liten än. Det var i alla fall vad jag och maken konstaterade när R efter 4 dagars "träning" fortfarande vägrade att ens provsitta nämnda potta och lyckligt log när nattblöjan sattes på plats...

Vi har besökt musteri, mysiga affärer och gått på piren i Kivik. Vi har också lyckats komma i slutskedet på loppis i Kivik och hittat 10 delar av ett porslin som jag aldrig trodde att jag skulle få stifta bekantskap med igen!

Vi har grillat, ätit i trädgården, plockat smultron, hallon och vinbär, varit ute i regn och sol, badat (R), ätit mängder med gröt (L), sovit lite för lite (föräldrarna), gått upp flera kilon på cashew-nötter, nybakat bröd och vin i massor (återigen föräldrarna eller åtminstone mamman).
Och i helgen fick vi besök av allra käraste syster/moster och sambo/L's fadder! Underbart, inte minst för Rubinen som dagarna innan hade några helt makalösa trotsutbrott och svartsjukekriser.

Kort sagt, vi har haft det riktigt riktigt skönt. Och nu är det två veckor kvar av makens semester som ska förvaltas på bästa sätt.

2 kommentarer:

  1. det låter ju alldeles ljuvligt! minus fästingarna. fästingar är vidriga.

    SvaraRadera
  2. Fru A: Ja, det var det faktiskt - riktigt ljuvligt - trots mina pessimistiska förutsägelser... Fästingarna kan dock få en vuxen kvinna (dvs mig) att ikläda sig helt absurda kreationer trots högsommar. Kan ingen naturlig fiende till dem introduceras å det snaraste?

    SvaraRadera