torsdag 9 juli 2009

Lilla gossen

...blev L kallad tre gånger idag av olika oberoende personer. Bruna kläder var orsaken. Och jag njöt av att säga "flickan"... Haha.

4 kommentarer:

  1. Helt otroligt...hur är det möjligt att färger styr så? Själv har jag o min man nyss ringt runt våra närmaste släktingar (som vi kände att vi kunde med att säga detta till) och bestämt avböjt rosa. Efter de första besöken med små snuttiga rosa kreationer i present kände vi att, detta måste få ett slut. detta är så bortkastade pengar.
    Så vi gjorde så. och förbereder oss för "lilla gossen"kommentarer...;)

    kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Haha, känner igen det där, hände gång på gång med A när hon hade antingen blåa eller bruna kläder. Nu har vi redan hört HON om nya lilla J. Ja, han har alltså en röd filt.

    SvaraRadera
  3. Det där är så kul!
    Lillan hade mycket "unisex-färger" när hon var liten (jaja, mindre) men ju större hon blir desto mer vill jag själv klä henne i tjejiga kläder. Kanske är det för att hon inte har något hår, eller så är det för att jag också fastnat i det köns-stereotypa träsket. Men hon har fortfarande en hel del bruna, gröna och blå kläder.
    Var i en butik häromdagen och Lillan hade (tyckte jag) väldigt tjejiga kläder på sig, en grön- och rosamönstrad topp och rosa byxor. Expediten lutade sig över vagnen och sa "vilken söt liten...är det en flicka?"
    Jag kommenterade de rosa kläderna och han sa att "nej, det vet man aldrig nu för tiden. Killar kan också ha rosa".
    Kram!

    SvaraRadera
  4. fröken blund slår dank:"lilla gossen"-kommentarer kan ju faktiskt bli riktigt roliga om man förberett lite slående svar...;) Oftast tycker jag att man kan se huruvida det är en flicka eller pojke ändå (om det nu är så viktigt) - i ansiktet - men blickarna stannar väl inte så länge just där... Kram tillbaka!

    Anna: Ja, den röda filten är en klassiker... R fick en hel kommentarer om sitt påstådda kvinnliga kön när han hade en röd fleeceoverall som bebis...

    C: Kan känna igen det där med håret som ett "dilemma". Min makes systerdotter föddes med värsta kalufsen och har aldrig (vad jag vet) råkat ut för kommentarer som "lilla gossen". Jag svor på att hålla mig undan från de puttinuttigaste kreationerna, men insåg ganska snabbt att det ju inte måste vara antingen eller. Tids nog kommer L bestämma själv hur hon vill se ut, men rent ekonomiskt är det ju korkat att låta alla fina unisex-kläder från brodern ligga. Hår eller ej...;) Kram!

    SvaraRadera