fredag 24 juli 2009

Golvad

Gång på gång ställer det till det. Golvet. Vår lägenhet är den enda i huset (vad jag vet) som är utrustad med trägolv i varje rum. Ja, bortsett från toaletten då. Dagtid är det super - det bästa man kan önska sig. Vackert som tusen. Kvällstid är det... ja, rent ut sagt "skit".

Maken är den som står för den stora och just nu nästintill omöjliga uppgiften att söva sonen om kvällarna. Gång på gång misslyckas uppdraget på grund av ett litet ynka pytte felsteg. "KNAAAARRRR" säger golvet och sonen snyftar till och sätter sig upp i sängen med ett "Pappa!". Eftersom hela lägenhet är ett minfält av knarrande tiljor kan vem som helt av oss stå för en ödesdiger väckning om sonen råkar vara i "fel" fas av sömnen. Smygkonsten har blivit en förfinad talang hos oss båda.

Mången gång har golvet varit den utlösande orsaken till en flyttdiskussion, men allt som oftast har vi enats om att det förmodligen är en fas det där lättväckta och berättelsen om hur sonen sov sig igenom två mycket högljudda middagsgästers helkvällslånga svada bollas mellan oss. Han var dock ett halvår då och fasen verkar onekligen vara i längsta laget...

Lägenheten är i övrigt för bra för att vara sann, om det nu finns ett sådant "i övrigt" just nu.

3 kommentarer:

  1. och när jag läser det här slår det mig att det är precis det vi klarar oss ifrån i vårt nya 70-talshus, till skillnad från 30-talslägenheten där vi bodde förut och där Signe vaknade just av trägolv. Fast den tjejen sov bättre än vad lillan gör, trots att vi inte har det endaste trägolvet här!

    SvaraRadera
  2. Vi har också problemet med knarrande golv.
    Vi har tyvärr inte vackra trägolv i hela huset, men just i vårt sovrum är det faktiskt trägolv. I det och i det förhatliga laminatgolvet i hallen utanför knarrar det en hel del. Även vi smyger som pantrar när Lillan har somnat.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Yogamamma: jo, precis. I mina föräldrars hus från 60-talet är ivägsmygningarna från sovande barn en baggis, men visst har du rätt i att knarret bara är en del av sömnproblemen. Dock är det lätt att skylla allt på golven bara för att ha något att skylla på...

    C: Tyvärr är man ju i allmänhet stel som ett skåp precis när smygandet ska börja och knakar inte golvet så brukar lederna knaka... Hahaha! Kram!

    SvaraRadera