fredag 10 september 2010

Fredagskjol

Tja, i det regnruskiga septembervädret var det Pydd-rummet som lämpade sig bäst för en eftermiddags-fotografering av fredagens kjol.

Polotröja för första gången den här hösten. Denna från HM.
Kjolen ett experiment som är så... 2008? Åhléns, för övrigt. Fast jag tror den får stanna i garderoben och inte pilgrimsvandra till Myrorna, för den är en av få som inte korvar sig med strumpbyxor av grövre slag...

5 kommentarer:

  1. Jag har visserligen varit dålig på att läsa bloggar på ett tag (valrörelse, du vet), men plötsligt har det här förvandlats till en kjolblogg! Inte mig emot, jag är en kjoltjej själv. Eller kanske klänningtjej, men ändå. Hur funkar det, har du kjol i arbetet och sen någonting över på ceremonier eller kan du ha kjol då också?

    SvaraRadera
  2. Kajsa: Hahahaha! Nä, det har minsann inte blivit en kjolblogg - jag är för dålig fotograf för att kunna fylla bloggen med den typen av bilder hela tiden och skulle skrämma bort läsare då - och jag har dessutom helt missat att fotografera mig under helgen (och fuskade igår och hade klänning istället...).
    Jag är ofta skjort/tröj-klädd i svart på överkroppen och då känns det lite gladare att få kombinera med något som inte också är svart.
    I gudstjänstsammanhang är vi alltid klädda i liturgiska kläder som, om man ska generalisera, är stort vitt och täcker allt. Utom kragen och skorna då.
    Största kom-ihåg-et är att inte ta något som tar över blickarna för mycket i de mer inofficiella sammanhangen som när man möter sorgehus eller liknande. Det blir lite fel fokus om de störs av min klädsel (vilket väl aldrig finns några garantier för ändå). Det trista är att toleransen är långt mycket högre för manliga kollegors ofta ganska tafsiga klädsel än för kvinnliga ditos. Återigen hamnar vi i trist fördomsfullhet och könsstereotyp. Det klassiska exemplet är att rött nagellack på tårna får negativa kommentarer och trista blickar, medan söndriga och smutsiga jeans på manlig kollega passerar med att "ja, han är så konstnärlig/kreativ/disträ/intelligent..."

    SvaraRadera
  3. ha, vilket kul tema!
    Jag vet inte ens om jag har 5 kjolar som jag kan tänka mig att ha på mig på jobbet...

    SvaraRadera
  4. C: Jo, det var faktiskt lite kul; dock inser jag att 1) jag har mycket i garderoben som redan på galgen blev refuserat
    2)jag är inte bra på att ta foton.

    Toril: Tack, tack, fina!

    SvaraRadera