fredag 27 april 2012

Glädjebesked

...inkom under veckan. Det visar sig att vi, trots allt, faktiskt fått plats på närmaste förskolan till båda barnen fr o m augusti!
Jag var helt inställd på att forsla tre barn in till stan under det kommande året och orkade inte riktigt ta ut den logistik-ekvationens nackdelar i förväg... Och nu visar det sig att det blir en vagnspromenad på fyra minuter istället för de nu 20 minuternas cykelväg. Ganska mycket bättre läge, får jag nog erkänna.

Fast sorgen över förlusten av alla de kontakter och vänner i form av personal, föräldrar och barn som vi fått under de 3,5 år som vi varit på den nuvarande förskolan är ett faktum. Allt har sina sidor. Det faktum att Pydd byter till Rubinens avdelning om en vecka, för att sedan gå där endast i 1,5 månad, känns lite lätt onödigt, men nu är det som det är.
Och det faktum att barnen byter förskola i samband med att det förhoppningsvis (om allt går väl) föds ett småsyskon, är kanske inte helt optimalt, men vi har en sommar emellan, så...

Det positiva, förutom transportsträckan och logistiklättnaden, är att Rubinen troligtvis hinner få lite vänner som följer med till förskoleklassen sedan och - förstås - att de gör flytten tillsammans. Så hade det kunnat drickas champagne, så hade det gjorts det ikväll! Jag tar mig lite choklad och gläds åt en ledig helg for once istället.

3 kommentarer:

  1. Men vad härligt ändå! Det gör verkligen enorm skillnad om dagis ligger nära och man bara har ett ställe att ta sig till!
    Byte av grupper och kompisar hade det ju blivit ändå, och jag tror det går väldigt mycket lättare ju yngre de är. Det kommer säkert att gå fin-fint! (Säger hon som haft enormt mycket ångest över motsvarande grejer, men insett att ångesten var hennes egen och inte barnens)

    SvaraRadera
  2. Åh, vad skönt! Grattis! Ät ordentligt med choklad och vila i helgen :)

    SvaraRadera
  3. Halleluja! Jag tror som A-K, att vi oroar oss mer än barnen. Det kommer gå bra! Och smidig vardagslogistik är värt massor!

    SvaraRadera